Trends Tuinmeubelen 2021

Published Dec 29, 22
6 min read

Beschermhoezen Tuinmeubelen

Daarom dienen fabrikanten Robiniahout goed te drogen voordat ze het verwerken tot tuinmeubelen. Een tuinset van robiniahout (in de volksmond acaciahout) heeft een warme uitstraling en is gemakkelijk te onderhouden - tuinmeubelen zelf maken. Je kunt het tafelblad gewoon afnemen met een vochtige doek en vervolgens met een droge doek nawrijven. Je dient de tuinmeubels een keer per half jaar te behandelen met olie.

De houtsoort is afkomstig uit West-Afrika. Wanneer je tuinmeubelen aanschaft gemaakt van Afrormosia dien je te letten op de aanwezigheid van het CITES keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat het gebruikte hout legaal is gekapt. Het CITES keurmerk is een verdrag waarin wordt bepaald in hoeverre beschermde planten- en diersoorten mogen worden verhandeld.

Van eiken bestaan vele honderden soorten, maar in Nederland is het voornamelijk Europees eiken wat we op de markt vinden. Hier worden ook vaak tuinmeubels en tuinsets van gemaakt. Eikenhout is een sterke houtsoort en is met name zeer geliefd vanwege de mooie vlammen en spiegels die het hout heeft.

Eiken heeft een duurzaamheidsklasse van 2, wat betekent dat het 15 tot 25 jaar mee kan, en het werd vroeger veel gebruikt voor bijvoorbeeld het bouwen van schepen en ook voor de fundering van grachtenpanden. Daarmee is het dan ook uitstekend geschikt voor het maken van een houten tuinset. Je dient het wel twee keer per jaar te behandelen.

Bij lakken creër je als het ware een laagje over het hout, terwijl beits en olie geheel in het hout trekken, waardoor het eiken een meer natuurlijke uitstraling krijgt en de nerven van het hout beter zichtbaar blijven. Qua olie kun je het beste een kleurloze en transparante hardhoutolie gebruiken (tuinmeubelen zelf maken).

Overvecht Tuinmeubelen

Er zijn ook soorten olie met een kleur, die beter beschermen tegen het zonlicht, maar daardoor gaat wel de natuurlijke kleur van het eikenhout verloren. Merbau is een andere tropische hardhoutsoort afkomstig uit Zuidoost-Azië die veel in tuinmeubilair en houten tuinsets wordt gebruikt (vurenhout buiten). Deze houtsoort komt zowel voor in gele en lichtbruine kleuren als donkerbruine.

Hierbij lekt er een soort hars uit het hout, waardoor vlekken op het hout kunnen ontstaan. Door bewerking van het hout wordt dit echter tegengegaan. Fabrikanten brengen meestal een laklaag aan die dit voorkomt. Om tuinmeubels van Merbau te onderhouden kun je het beste gebruik maken van een hardhoutolie of een transparante beits.

Net als Merbau kent Meranti uiteenlopende kleurschakeringen, namelijk van wit tot lichtbruin, lichtbruin tot geel en rood tot roodbruin. De roodkleurige soorten Meranti zijn over het algemeen duurzamer en zullen minder snel gaan scheuren onder invloed van vocht en droogte. Bovendien zijn de rode soorten makkelijker te bewerken voor meubelmakers.

Tamme kastanje hout is een hardhoutsoort die uitstekend geschikt is voor tuinmeubilair. Het lijkt qua uiterlijk op eikenhout maar heeft niet de kenmerkende spiegels die eiken heeft. De boom groeit voornamelijk in het Middellandse Zeegebied, maar ook in Noord-Afrika en Noord-Amerika. Doordat het hout natuurlijke looizuren bevat is het milieuvriendelijk en onderhoudsarm - tuinmeubelen zelf maken.

De eucalyptus kent honderden soorten, die afkomstig zijn uit Australië. Het is een snelgroeiende boom die minder olie bevat dan teakhout en een stuk sneller groeit. Dit maakt deze houtsoort dan ook een stuk goedkoper - impregneermiddel hout. Eucalyptus is weerbestendig en vereist weinig onderhoud. Eucalyptus kun je goed onderhouden met een teakreiniger, maar je kunt in principe vrijwel alle hardhoutsoorten onderhouden door deze tweemaal per jaar grondig schoon te maken met een lauw sopje van groene zeep en soda. tuinmeubelen zelf maken.

Van Der Garde Tuinmeubelen - Magazijn Dodewaard

Teak is een hardhoutsoort die van nature een hoog oliegehalte bevat, waarmee het hout wordt beschermd tegen infecties en aantasting. tuinmeubelen zelf maken. Je kunt teakhout dan ook heel goed onbehandeld buiten laten staan. Het zal echter na verloop van tijd grijs gaan verkleuren en kan haarscheurtjes gaan vertonen. Deze zijn echter eenvoudig weg te werken door het hout licht op te schuren.

Teakhout heeft van nature een hoog oliegehalte, wat het hout beschermt tegen de verschillende weersinvloeden in ons klimaat. Het hout is door de vettige structuur voldoende beschermd tegen het weer, maar zal wel onder inwerking van het zonlicht naar verloop van tijd verkleuren naar zilvergrijs, wat juist erg mooi kan zijn - tuinmeubelen zelf maken.

Om het schoon te houden zijn er speciale teakreinigers in de handel, maar over het algemeen kun je het hout met lauw water en een sopje van groene zeep en soda afnemen, wat allebei natuurlijke producten zijn die biologisch afbreekbaar zijn. Eventueel kun je daarbij een zachte of harde borstel gebruiken om het hout schoon te maken - tuinmeubelen zelf maken.

Steigerhout Een andere naam van hout die je veel tegenkomt voor gebruik in tuinsets is steigerhout. Dit is in feite geen aparte houtsoort, maar is een robuuste soort vurenhout (zachthout). Het is oorspronkelijk een hergebruikte soort hout, die eerder is toegepast in de bouw voor steigers. Doordat hier tijdens de bouw veel cementresten op zjn gemorst is het hout al geïmpregneerd en is het beter bestand tegen zware weersomstandigheden.

Tegenwoordig wordt er echter ook gewoon vurenhout gebruikt wat door middel van een greywash het uiterlijk heeft van steigerhout, maar in feite dus nieuwe planken zijn. Deze hebben dan ook niet de duurzaamheid die echt gerecycled steigerhout wel heeft. In tegenstelling tot hardhoutsoorten zal steigerhout vaak in planken van verschillende diktes worden gebruikt en geen perfect uiterlijk hebben vanwege de vele haarscheurtjes, wat een tuinset of loungeset van dit hout juist veel karakter kan geven door de robuuste en unieke uitstraling.

Uitverkoop Tuinmeubelen Intratuin

Daarnaast is het aanbevolen om steigerhouten tuinmeubelen in de winter binnen te zetten. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan wordt geadviseerd ze af te dekken met een beschermhoes en te zorgen dat ze niet direct op de grond staan, door bijvoorbeeld rubberen noppen aan de onderkant te bevestigen. Over het algemeen kun je alle hardhoutsoorten reinigen met lauw water en groene zeep en dien je agressieve schoonmaakmiddelen of hogedruk te vermijden.

Je dient dit twee tot vier keer per jaar te doen afhankelijk van het type hardhout. Haarscheurtjes zijn in principe niet te vermijden als het hout langdurig buiten staat vanwege temperatuurschommelingen en vocht, maar periodiek oliën of beitsen zal het hout hier wel goed tegen beschermen. Meestal kun je deze kleine scheurtjes echter eenvoudig wegwerken met houtlijm en wat schuurpapier.

Help voorkomen dat je tuinmeubelen verkleuren en lelijk worden. Houten en hardhouten meubelen moeten worden onderhouden en behandeld. Onderhoud je je tuinmeubelen niet goed, dan kunnen ze uitdrogen en barsten (tuinmeubelen zelf maken). Het is altijd een goed idee om je tuinmeubelen direct na het uitpakken en in elkaar zetten te behandelen met olie.Het kan al even geleden zijn dat het hout voor de eerste keer behandeld is. Zorg er altijd voor dat je jouw tuinmeubelen grondig reinigt. Bijvoorbeeld door heel voorzichtig een drukreiniger te gebruiken voordat je olie aanbrengt. Volg altijd de instructies op de verpakking. Hardhouten meubelen moeten volledig droog zijn voordat je ze behandelt met olie.

Navigation

Home

Latest Posts

Culture Entertainment

Published Jan 26, 23
4 min read

Verjaardagsfeest 10 Jarige

Published Jan 22, 23
7 min read

Relic Entertainment Twitch

Published Jan 22, 23
7 min read